Neurologie

Cabinetul de Neurologie din cadrul Centrului medical Katimed se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. 

În cadrul unui consult neurologic, medicul specialist realizează un examen clinic al pacientului pentru a analiza și evalua simptomele afecțiunilor, istoricul și va testa reflexele pacientului. 

Cefaleea, neurozele, amețelile și sincopele, convulsiile, distoniile precum și durerile de spate sunt simptome des întâlnite la persoanele atât tinere, cât și la o vârstă mai înaintată. Pentru ca neurologul să stabilească un diagnostic precis, respectiv o schemă terapeutică eficientă, acesta ar putea recomanda investigații suplimentare, precum analize medicale, investigații de imagistică sau explorări funcționale. 
Printre cele mai frecvente afecțiuni neurologice sunt: 

afecțiunile nervilor cranieni (paralizia facială periferică, neuropatia optică ș.a.) 
afecțiunile nervilor periferici (nevralgie cervicobrahială, lombosciatică, sindrom de tunel carpian); 
leziunile măduvei spinării și creierului (epilepsia, tumorile și infecțiile, precum meningita ș.a;)
tulburări de motricitate; 
migrena
bolile autoimune (scleroza multiplă);
bolile degenerative (Parkinson, Alzheimer ș.a);
bolile cauzate de anomalii genetice (boala Huntington, distrofia musculară ș.a.); etc.
Centrul Medical Katimed oferă servicii medicale la standarde înalte de calitate sub deviza ”Sănătatea ta contează” şi pune la dispoziție o serie de specialități clinice și paraclinice. În cadrul Centrului Medical Katimed se oferă și servicii de Recuperare Medicală.
© 2021 Centrul medical Katimed. Toate drepturile sunt rezervate!
crossmenu